0

The shortest way to yourself is around the World

Un moment dificil in viata oricarui antreprenor dedicat este atunci cand se indeparteaza pentru prima data de afacerile sale – fie aceasta indepartare fizica, sau psihica. Investesti in business-ul tau, ca intr-un copil: il creezi, il cresti, te ocupi de dezvoltarea lui si iti vine greu sa il lasi sa fie independent.Trebuie sa inveti sa ai incredere, fie ca vorbim despre copilul tau, fie ca este vorba despre afacerea ta.

Cand vorbim despre o firma, administratorul este persoana care se dedica 100%, atat ca timp, provocari, sau gasirea solutiilor in situatii critice. Cel mai important aspect este faptul ca administratorul pune suflet in ceea ce face! Trebuie sa aiba echipa bine inchegata, asa incat sa stie tot timpul pe cine, cat si cum se poate baza.

Azi, inteleg acest lucru si il imbunatatesc, in fiecare zi. Oamenii pe care ii aleg sa fie in jurul meu, au invatat nu doar partea de business, modul in care eu gandesc, ci si strategiile dupa care ma ghidez. Fireste, asta presupune eforturi din partea tuturor partilor implicate, timp petrecut impreuna si o cunoastere foarte buna a caracterelor, mentalitatilor si personalitatilor, astfel incat lucrurile sa functioneze intr-un mod normal si in perioadele in care eu lipsesc.

De-a lungul timpului, am incercat sa imbin partea de business cu calatoriile – fie ele in scop personal, sau in interes de serviciu, insa acest lucru s-a dovedit a fi tot mai dificil pe masura ce afacerile incepeau sa se dezvolte. Am pornit la drum cu impresia – gresita, de altfel, ca la inceput este mai dificil, dupa care lucrurile se linistesc si o sa am timp sa vizitez lumea. Insa, pe masura ce business-ul crestea, a crescut si nevoia mea de a ma implica mai mult si de a fi mai aproape de oamenii mei.

Am avut, astfel, o perioada, destul de indelungata, in care singurele calatorii pe care le faceam, erau in scop profesional si care nu puteau fi delegate.

Cat m-a ajutat asta? Aproape deloc. Si spun asta, pentru ca, desi eram in control in abosolut fiecare particica din afacerea mea, eram prea aproape si nu reuseam sa vad imaginea de ansamblu.

Lucrurile s-au schimbat in clipa in care am decis ca cea mai buna si sigura varianta pentru a ma dezvolta este sa descopar noi oportunitati si sa am curajul sa las afacerile deja existente, in mana oamenilor mei. Si nu am gresit!

In ultimele 3 luni, am avut ocazia sa calatoresc destul de mult, lucru care mi-a schimbat mult perspectiva asupra lumii, iar rezultatul a fost sansa – pentru care sunt foarte recunoscator – de a dezvolta afacerea cu inca trei proiecte noi: in TelAviv – Israel, Atena – Grecia si in New York – SUA. In acelasi timp, afacerile deja existente nu au avut de suferit, ci din contra, au crescut si ele.

Cand m-am intrebat cum este posibil, primul meu instinct a fost sa mentionez partea financiara, sau posibilitatea de a-mi lua un concediu (aproape) oricand, insa experienta mi-a demonstrat cu totul altceva. Din punctul meu de vedere pot spune ca este vorba despre mentalitatea noastra si despre constientizarea faptului ca, in primul rand, orice calatorie contribuie la dezvoltarea noastra personala.

 

Este un citat care imi place foarte mult:

You can’t have a narrow mind and a thick passport”

Odata ce am inteles profunzimea acestui citat, am realizat ca „momentul potrivit” ni-l cream noi, ca pentru partea financiara putem gasi solutii, iar daca nu avem cu cine lasa copiii, ii luam cu noi 😊. Ideea e simpla – daca iti doresti sa calatoresti, se pot gasi solutii. Indiferent de circumstante!

Calatoriile ne dezvolta nu doar inteligenta emotionala, ci si spiritul practic. Ne forteaza sa iesim din zona noastra de confort, si mai mult decat atat, pe langa descoperirea de sine care se intampla, calatoriile sunt prilejul ideal pentru a cunoaste oameni noi – prieteni sau chiar colaboratori si parteneri de afaceri. Iar acesta a devenit recent modul meu preferat de a-mi petrece timpul. Vizitez lumea si experimentez culturi noi, in timp ce ma ocup de dezvoltarea afacerilor mele. Imi impart concediile in asa fel incat sa ma asigur ca un procent semnificativ din timpul meu este dedicat business-ului. In opinia mea, acest lucru este realizabil deoarece imi doresc sa imi canalizez tot entuziasmul pe care il am atunci cand vizitez ceva nou inspre partea creativa a business-ului. Adica, vibe-ul fresh pe care il ofera o vacanta poate fi elementul nou care face diferenta dintre o afacere buna si una excelenta!

 

Tu cand ai calatorit ultima data?

Ti-a influentat vacanta modul in care privesti afacerile? Daca da, as vrea sa stam de vorba sa imi spui cum anume 😊

 

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *