2

Love2AddValue – Cele 2 chei catre fericire: sa oferi iubire si sa adaugi valoare

Love2AddValue – Cele 2 chei catre fericire: sa oferi iubire si sa adaugi valoare

Ce ii lipseste unui om care are success pe plan profesional? Ce ii lipseste unui om care are bani? 

Multe cunostinte mi-au spus – in nenumarate randuri – ca sunt un om norocos si ca trebuie sa fiu si fericit. O afirmatie care de multe ori, trebuie sa fiu sincer, imi produce putina frustrare. In primul rand pentru ca nu cred in noroc. Am muncit nopti la rand si am sacrificat hobby-uri, prietenii si timp liber pentru visul meu.

Nu e noroc. E munca. Sau poate doar norocul ca m-am nascut cu o gandire realista care m-a facut sa vad ca, de fapt, noi ne controlam viitorul. Iar partea cu fericirea… ah, aici totul e relativ. Ce inseamna fericirea?

Cand eram student, printre cursurile celor 2 facultati pe care le urmam in paralel si job-ul la banca, ma vizualizam un CEO cunoscut, foarte bogat si cu multi angajati. Chiar si numai gândul acesta ma facea foarte fericit.

Determinarea mea a dat rezultate si in scurt timp am obtinut tot ceea ce imi propusesem. Si as minti acum sa spun ca nu eram fericit. Eram fericit, mândru de mine si foarte increzator. Dar nu era o fericire care sa-mi genereze liniste – lipsea ceva. Imi lipsea raspunsul la o intrebare simpla. Care este scopul?

In acel moment din viata mea imi permiteam deja sa conduc o masina frumoasa, sa merg in vacante exotice si sa imi indeplinesc orice capriciu. Daca acesta a fost scopul meu, era deja indeplinit. Totusi, eu stiam ca munca mea nu este gata si nu simteam nicio satisfactie.

Viitorul copiilor mei era asigurat, dar nici acest gând nu imi raspundea la intrebare.

Citeam undeva ceva ce mi-a ramas intiparit in minte: daca prezenta ta nu poate aduce valoare vietii celor din jur, atunci absenta ta nu va face nicio diferenta. Sunt constient ca nimeni nu isi va aduce aminte de masina mea, de cifra de afaceri sau de numarul de angajati, insa cu totii isi vor aduce aminte daca le-am adus un plus de valoare in viata. Pornind de la aceasta idee au luat nastere doua dintre cele mai dragi proiecte din viata mea: Fundatia DMA si DMA Business Club.

Asa cum probabil stiti, Fundatia DMA sustine educatia si perfomantele scolare. Dupa multe afaceri de succes pe care am reusit sa le conduc, am ajuns la concluzia ca doar investind in tinerii nostri putem asigura succesul in sensul larg al cuvantului. Am inceput cu dotarea catorva scoli cu table inteligente, iar satisfactia pe care am primit-o din zambetul larg al copiilor in timp ce rezolvau probleme de matematica, de gandire logica sau de creatie, cu degetele pe suprafata tactila a tablelor smart, m-a facut sa realizez ca nu exista o alta definitie mai valabila a succesului.

Astfel, am demarat un proiect in parteneriat cu ISJ Maramures prin care mi-am luat angajamentul de a dota fiecare unitate de invatamant din oras cu o astfel de tabla, proiect pe care intentionez sa il dezvolt la nivel national in cel mai scurt timp (puteti citi mai multe detalii AICI si puteti sprijini activitatea Fundatiei AICI).

Din aceeasi dorinta de a sprijini si a incuraja tinerii acestei tari, am infiintat si Asociatia DMA Business Club, un club de afaceri care vine in intampinarea nevoilor tinerilor antreprenori aflati la inceput de drum si a celor care isi doresc o afacere proprie. Prin organizarea evenimentelor in mod regulat, am reusit sa ofer o directie, un punct de plecare acelor persoane care nu sunt multumite de statutul lor actual.(AICI va puteti inscrie la mastermind). Fiecare seminar, conferinta si workshop au fost gratuite si intentionez sa ramana asa. Si stiti de ce? Mi-am pus si eu mai multe intrebari in acest sens.

Ma ajuta asta in businessurile mele? Imi creste asta cifra de afaceri sau influenta printre clientii si competitorii mei? Cu siguranta nu. Insa imi ofera un scop in viata!

Precum cutia Pandorei, valoarea pe care o adaug vietii mele adaugand valoare celor din jurul meu, ma face sa imi doresc sa dau tot mai mult. Am inceput cu oamenii apropiati mie – echipa mea, orasul meu, insa nu ma pot opri aici.

La modul figurat, mi-am asezat pe ochi un filtru de valoare. Am reusit, astfel, sa vad fiecare persoana intr-un mod mai personal, unic. Angajatii mei sunt prietenii mei. Tocmai de aceea este prioritar pentru mine sa le cunosc problemele si greutatile, fie ele la munca sau personale.

Am realizat, spre surprinderea mea si in ciuda acestei pierderi a increderii in umanitate, ca oamenii sunt la fel de buni, de iubitori si de sensibili precum stim din carti ca erau in vremurile de la inceput. Astfel ca, de multe ori, mai mult decat banii sau bunurile materiale, o vorba buna, o incurajare, o imbratisare sau simplul fapt ca se simt ascultati, cantaresc mai mult!

Un zambet sincer adauga valoare atat fetei mele cat si a celor carora le zambesc, iubirea exprimata adauga valoare atat inimii mele, cat si inimii celor catre care e indreptata. Respectul adauga valoare atat comportamentului meu cat si a celor din jurul meu. Iar prietenii si familia mea adauga valoare vietii mele.

Poti adauga valoare oamenilor doar atunci cand ii vezi valorosi. Acesta nu este un lucru pe care sa il inveti, nu sunt reguli stricte care trebuiesc urmate – singurul secret este sa crezi cu toata fiinta ta ca omul de langa tine este valoros, ca merita, ca are potential.

Gandeste-te cand ai adaugat ultima data valoare cuiva din jurul tau in mod intentionat. De ce ai facut-o? Ce ai simtit?

Va las cu doua citate faimoase care imi ghideaza actiunile:

Not adding value is the same as taking it away – Seth Godin 

Strive not to be a success, but rather to be a value – Albert Einstein

#Love2AddValue

Distribuie

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *